Tragický konec dovolené. Chlapci si hráli na pláži, písek je pohřbil zaživa

[chooze:gallery;value:37188]

​Neštěstí se stalo v dánském Severním Jutsku v Nørre Vorupør. Chlapci ve věku devět a dvanáct let tam vyrazili s rodinou z německého Mnichova na dovolenou, jak uvedla agentura AP. Minulý týden v neděli zamířili s rodinou na pláž a šli si hrát v písku.

Jak popsal německý portál Bild, hoši začali hloubit jeskyni pod asi desetimetrovým srázem. Najednou je ale písek zasypal.

Sesuv zaznamenali lidé na pláži a okamžitě vyrazili chlapcům na pomoc. Ačkoliv se do záchrany zapojily desítky lidí, dvojici se podařilo vyhrabat až po 40 minutách. Bylo totiž potřeba odhrabat asi 1,5metrovou vrstvu písku. Vrtulník je okamžitě převezl do nemocnice.

[chooze:article;value:571443]

​"Úřad regionu Střední Jutsko dnes informoval policii, že dva němečtí chlapci ve věku devět a dvanáct let, které v neděli zasypal sesuv písku v Nørre Vorupør, zemřeli v úterý večer," citovala policejní zprávu dánská televize TV 2.

Podle dánských odborníků se jedná o velmi neobvyklou nehodu. Zřejmě kvůli silným dešťům v předcházejících dnech písek ztěžkl a měl pak tendenci snadněji sklouzávat dolů. Dánská televize také vyzpovídala jednoho z tamních plavčíků s 20letou zkušeností. Ten uvedl, že se sesuvy písku po bouřkách někdy stávají, nikdy ale neviděl, že by se odehrály v takovém rozsahu.

Nørre Vorupør na mapě:

Tragédie na cestě z dovolené. Nehodu z pětičlenné rodiny přežilo pouze miminko (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.