Slovenské město terorizují přemnožení potkani. Pokousali dítě v kočárku

Problémy s přemnoženými krysami a potkany hlásí hned několik slovenských měst. Nejhůře jsou na tom Košice na východě Slovenska. Právě tam je situace s hlodavci kritická a potkani se lidí už ani nebojí.

Na potlačení hlodavců pracují v Košicích deratizátoři. "Dělám tuhle práci 49 let. To, co se děje letos, je masakr. Na podnět starostky městské části Nad Jazerom jsme deratizovali sídliště a po sedmi dnech jsme nasbírali 170 kilogramů hlodavců, což je asi 500 kusů v jediné městské části," popsal situaci pro portál Korzár hubitel krys Daniel Leysek.

[chooze:article;value:552378]

​Část obyvatel Košic už má s potkany nepříjemné zkušenosti. "Potkan dokáže skrz kanalizační rouru vyšplhat lidem do záchodu. Před pár lety jsme měli případ, že ženu sedící na záchodě potkan hryzl," dodal Leysek.

V jiném případě měl vlézt potkan do kočárku. Když dítě v kočárku bez ustání plakalo, vytáhla ho jeho matka z kočárku. Až tehdy všimla si hlodavce, který dítěti ohryzával nožky. Dovnitř se potkan dostal nejspíš v kočárkárně.

S hlodavci bojuje košická radnice pomocí několika firem, které se specializují na deratizaci. Ty se soustředí především na místa jako kanalizace, teplovody nebo prostory v bytovkách, například sklepy, píše portál Zoznam.sk.

O problémech Košic s potkany informovala TV Nova už dříve. Podívejte se na reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.