Prázdniny jsou skoro u konce. Projekt Školákům od srdce chce pomoci 20 000 dětí

Projekt Školákům od srdce má pomoci k tomu, aby děti ze sociálně slabších rodin stály na stejné startovní čáře jako jejich spolužáci. Pomáhají i tváře TV Nova. "Do projektu jsem se chtěla zapojit proto, abychom mohli všem školákům dopřát pěkný začátek školního roku a aby měli všechno potřebné vybavení, které se jim bude hodit," řekla moderátorka počasí Anička Bábovská.

"Nám se za pomoci našich dárců podařilo v loňském roce vybrat 103 tisíc pomůcek pro 13 tisíc dětí z rodin ohrožených chudobou. Letos bychom toto číslo navýšili na 200 tisíc pomůcek pro 20 tisíc dětí," uvedla koordinátorka kampaně Kateřina Stibůrková.

[chooze:article;value:571376]

​A pomoci můžete i vy. Stačí nakoupit sešity, barvy, cvičky nebo třeba pastelky a za pokladnou je předat dobrovolníkům. Školní pomůcky je možné darovat ve všech 103 prodejnách T-Mobile od 31. srpna do 8. září., dále pak ve vybraných hypermarketech Tesco 31. srpna a 1. září od 10 do 18 hodin.

Seznam konkrétních prodejen najdete na webových stránkách projektu skolakumodsrdce.cz. "Letošní novinkou je možné připojit se online, prostřednictvím aplikace nebo QR kódu," uvedla mluvčí Tesca Iva Pavlousková.

Na webových stránkách projektu je možné přispět i na doučování a vzdělávací aktivity pro znevýhodněné děti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.