Peklo při návratu z Balkánu. Drželi nás ve vedru a bez vody na hranicích, říká Čech

"Přejížděli jsme hranice a dle různých vyhledávačů bylo všude napsané, že si můžeme 200 cigaret na osobu převézt. My jsme si v Srbsku koupili se ženou každý karton cigaret," popsal pro TN.cz Martin H.

"Na hranici na maďarské straně byla strašně nepříjemná paní a já jsem si dovolil poznámku, což byla veliká chyba, že Angličany před námi pustili a nás posílají ke kontrole," uvedl. "Řekli nám, že za ty dva kartony musíme zaplatit 175 euro (cca 4 400 korun) a podepsat, že jsme spáchali trestný čin," doplnil.

[chooze:article;value:567009]

​Jelikož ale nechtěli okamžitě zaplatit a podepsat a nedařilo se jim se spojit s českou ambasádou v Maďarsku, tak na hranici strávili ve skoro 40stupňovém vedru několik hodin. "Drží nás tu, nikdo se nám nevěnuje, nedali nám ani vodu, i když je tu skoro 40 stupňů. Řvali na nás, osobní prohlídka," řekl pan Martin po telefonu přímo z místa.  

Dva kartony překračují povolené množství pro dovoz cigaret ze Srbska do Maďarska. Podle českého konzula v Budapešti se tak jednalo o pašování cigaret. "Dostal pokutu, tak to musí zaplatit a může jet dál," odpověděl konzul na dotaz TN.cz. Podepsání příslušných dokumentů je podle něj standardní postup. Panu Martinovi tak nezbylo než zaplatit pokutu a podepsat dokument.

Přímo na hlavní stránce velvyslanectví České republiky v Budapešti je od pátku uveden limit pro dovoz ze Srbska do Maďarska – 40 kusů cigaret na osobu.

 Většina Čechů tráví dovolenou v tuzemsku. Výdaje ale rostou (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.