Pošťáci dostanou přidáno. Brzy je ale čekají velké změny

Pracovníci pošty dostanou přidáno díky stabilizaci hospodaření podniku. Mzdy by se jim měly zvýšit zhruba o deset procent. V současné době má společnost zhruba 20 000 zaměstnanců.

"Už v říjnové výplatě uvidí zaměstnanci na svých výplatních páskách v průměru o deset procent více. Ty peníze jdou do těch výkonných pracovníků, do těch, co pracují na přepážkách a obsluhují klienty," tvrdí Rakušan (STAN).

[chooze:article;value:568776]

Vedení České pošty také oznámilo, že její poskytovatel komerčních poštovních služeb Balíkovna se oddělí do samostatné společnosti 1. dubna příštího roku.

"Provoz komerčních a veřejných služeb v jednom státním podniku je neudržitelný. Vyčlenění komerčních služeb do samostatné entity je nevyhnutelné," obhajuje rozdělení generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

Nějakou dobu Balíkovna zůstane ve vlastnictví státu, aby se ukázalo, jak dokáže samostatně fungovat. Česká pošta dál bude provozovat základní služby minimálně do roku 2029, získala totiž poštovní licenci. Ve výběrovém řízení vyhlášeném Radou Českého telekomunikačního úřadu byla jediným zájemcem.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.