Digitalizace stavebního řízení: I podle Bartoše to stále nefunguje na 100 %

Důvodem pro digitalizaci systému byla podle ministra Bartoše hlavně nespokojenost s čekací dobou na stavební povolení, která trvá i pět let a více. Hnutí ANO za minulé vlády podle něj neudělalo žádné kroky k tomu, aby se to zlepšilo.

Bartoš přiznal, že zavedení nového systému je obrovský a náročný projekt, do kterého se ale ministerstvo pod jeho vedením pustilo. Primární části, které měly fungovat do konce srpna, byly podle Bartoše dodány. I tak ale systém podle něj není 100%.

[chooze:article;value:571044]

​Náměstek ministra Bartoše Lukáš Černohorský (Piráti) řekl, že bylo nově do systému přidáno několik šablon a byl vylepšen i takzvaný našeptávač. Další zlepšení budou postupně doplňována. Budou se například připravovat mapové podklady a napojení na ekonomické systémy.

S digitalizací stavebního řízení mají úředníci i stavebníci už od spuštění, tedy od 1. července, problémy. Za ně ministra Bartoše kritizovali opoziční i koaliční politici. Někteří ho dokonce vyzývají k rezignaci. Podle něj by to ale problémy neřešilo. A také dodal, že potíže se systémem stavebního řízení tady už byly, a to ještě před 1. červencem.

Premiér Bartoše odvolávat nechce, ale s digitalizací stavebního řízení mu mají pomáhat i ministři z jiných resortů.

Tiskovou konferenci můžete zhlédnout zde:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.