CIA promluvila. Na koncertě Taylor Swift měly zemřít desítky tisíc lidí

[chooze:gallery;value:34903]

​Teroristé plánovali podle zástupce ředitele CIA Davida S. Cohena "zabít obrovské množství lidí." Mělo jít až o desítky tisíc. Podle The New York Times to prohlásil ve středu na výročním zpravodajském summitu. 

Cohen podle NBC News dále uvedl, že ve zmaření potencionálně smrtícího spiknutí agentů napojených na ISIS sehrála klíčovou roli právě CIA i další zpravodajské služby. 

[chooze:article;value:568515]

​Zpěvačka měla ve Vídni vystoupit na třech koncertech mezi 8. a 10. srpnem. Přijít mělo přibližně 170 tisíc lidí. Pouhý den před prvním koncertem rakouské úřady oznámily, že policie zatkla dva radikalizované muže, kteří plánovali provést útok v průběhu některého z koncertů. Organizátor ještě ten den oznámil, že kvůli bezpečnosti všechny tři koncerty ruší.

Sama zpěvačka zrušení koncertů okomentovala minulý týden na svém instagramu. ​"Zrušení našich vídeňských koncertů bylo zničující. Důvody zrušení mě naplnily novým pocitem strachu a obrovským pocitem viny, protože na tyto koncerty plánovalo přijít tolik lidí," uvedla Swift po dvou týdnech mlčení.

Islámský stát je ideologie. Nebezpeční jsou tzv. osamělí vlci. Podívejte se na rozhovor s bezpečnostním analytikem Oldřichem Burešem:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.