Princ William odhalil své emoce. Jeho slova jsou plná smutku a lítosti

[chooze:gallery;value:35590]

​V pondělí zemřel švédský fotbalový kouč Sven-Göran Eriksson. Podlehl rakovině, kterou mu právě začátkem tohoto roku diagnostikovali (více se dozvíte v tomto článku). 

K úmrtí se na sociální síti X vyjádřil mimo jiné i princ William, kterého zpráva zjevně velmi zasáhla. "Potkal jsem se s ním jako s anglickým koučem několikrát a vždy mě ochromovalo jeho charizma i zápal pro hru," píše ve svém příspěvku člen královské rodiny.

Zprávu o odchodu této osobnosti označil za smutnou. "Moje myšlenky jsou s jeho rodinou a přáteli. Byl to skutečný gentleman," dodal William. 

[chooze:article;value:571165]

​Eriksson byl prvním zahraničním koučem, který vedl od roku 2001 až do roku 2006 anglický národní tým, a do jeho tehdejšího výběru patřil například i David Beckham nebo Wayne Rooney.

Jen pár dní před trenérovou smrtí se na internetu objevilo video, ve kterém Eriksson sedí u švédského jezera a popisuje, kam by chtěl po smrti nechat vysypat své ostatky. Jezero Fryken se zároveň nachází i blízko jeho rodiště, 13tisícového Sunne. Lítost mimo jiné vyjádřil také britský premiér Keir Starmer.

Bývalý trenér anglické fotbalové reprezentace zemřel ve věku 76 let:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.