Turek o budoucnosti: Sází se na mě, že budu příštím prezidentem

"Vyloučit nechci nic, protože jsem samozřejmě neustále přemlouván," řekl Turek na otázku ohledně možné kandidatury v příštích sněmovních volbách. "Cítím zodpovědnost k práci v Evropském parlamentu, protože jsem dělal velmi intenzivní kampaň a slíbil jsem, že opravdu udělám maximum pro to, abych zrušil největší zvěrstva kolem Green Dealu, a já se o to prostě snažím," argumentoval ale proti myšlence.

Nevyloučil ani aspiraci na vyšší posty. "Já si umím představit mnoho věcí," uvedl k možnosti obsazení postu ve vládě spolu s hnutím ANO, pokud by zaznamenal úspěch ve Sněmovně. Který resort by chtěl obsadit, ovšem neřekl.

[chooze:article;value:570181]

"Už velmi dlouho na mě sázkové kanceláře sází, že budu prezidentem České republiky, a to i přesto, že mi je 38 let. To znamená, že nemůžu kandidovat. Až v těch příštích volbách poprvé mohu kandidovat, ale v těch minulých jsem ještě nemohl, a přesto jsem měl velmi dobrý kurz," vysvětloval, proč o něm někteří lidé mluví i jako o prezidentovi, a rozptyloval další spekulace.

Co ale vyloučit dokázal, je stažení z politiky. "Já jsem měl druhý největší počet preferenčních hlasů v historii všech voleb od roku 1992, co existuje Česká republika. A zradit ty hlasy nebo nerespektovat ten výsledek je podle mě špatně," uvedl.

[chooze:article;value:564917]

A to i navzdory tomu, že si své angažmá údajně příliš neužívá. "Já jsem úplně neměl za cíl dělat politiku. Já jsem měl velmi komfortní život, který jsem si užíval. Miluji motorsport, formule, auta, závody a teď na to nemám vůbec čas," přibližoval.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.