Sněhová bouře uprostřed léta. To je neuvěřitelné, žasnou místní obyvatelé

Část americké Kalifornie zasáhla o víkendu sněhová bouře. Týkat se to mělo tamních horských oblastí. Ani tam ale není sníh během léta běžným jevem.

"I když je v tomto ročním období sníh vzácný, je to připomínka nepředvídatelné přírody našeho krásného pohoří Sierra Nevada. Pokud plánujete návštěvu, jeďte prosím opatrně a buďte připraveni na chladné počasí," napsal ke sněhové nadílce na facebooku úřad šerifa okresu Madera.

[chooze:article;value:570802]

Někteří Američané nechtěli věřit svým očím. "Cože, to snad není možné," komentovali sněžení na sociální síti. "To je šílené. Vím, že to musí přijít, ale tohle je trochu brzo, ne?" nechal se slyšet další. "Na tohle nejsem připravená. Můj bazén je ještě plný vody," zaznělo také.

Podle deníku USA Today spadlo v oblasti přes sedm centimetrů sněhu. Sněžit mělo například také na vrcholu hory Mammoth Mountain, kde v zimě funguje rozsáhlý lyžařský areál, nebo v průsmyku Tioga, kde v srpu sněžilo naposledy v roce 2003. Podle agentury AP byl za náhlým ochlazením studený vzduch proudící z Aljašského zálivu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.