Rusové spustili masivní útok u Polska. Vzlétly spojenecké stíhačky

Rusko zahájilo masivní útok proti Ukrajině. Podle deníku Onet má útočit drony a raketami na západní část území. V reakci na útok odehrávající se v těsné blízkosti polských hranic oznámila polská armáda, že aktivovala stíhačky.

"Pozor, v jihovýchodní části země se může vyskytnout zvýšená hladila hluku související se zahájením provozu polských a spojeneckých letadel v našem vzdušném prostoru. Od časných ranních hodin byla zpozorována intenzivní činnost dálkového letectva Ruské federace," citoval prohlášení deník Polsat News.

[chooze:article;value:571031]

​"Poslední takto zesílená aktivita ruského letectví, při níž došlo k úderům na západní Ukrajinu, byla zaznamenána 8. července letošního roku. Byly zahájeny všechny potřebné postupy k zajištění bezpečnosti polského vzdušného prostoru a operační velení ozbrojených sil situaci průběžně monitoruje," uvádí dále.

Poplach se v Ukrajině rozezněl už v neděli večer, kdy ukrajinská armáda zaznamenala čtyři ruské strategické bombardéry. V noci mířily rakety na Kyjevskou oblast. V ranních hodinách hlásila útok na průmyslový objekt i Poltavská oblast. Nejméně pět lidí utrpělo zranění.  

Polské letectvo nestartovalo kvůli útokům na Ukrajinu poprvé, říká analytik Jakub Drmola:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.