Putin je na pokraji zhroucení. Ukrajinský útok ho paralyzoval, tvrdí generál

Tažení ukrajinské armády do ruské Kurské oblasti začalo již 6. srpna. A Rusům se zatím nepodařilo s tím nic zásadního udělat. To má údajně neblahý vliv na Vladimira Putina. "Byl paralyzován. Pravděpodobně teprve teď sbírá síly a přemýšlí, co bude dělat," domnívá se polský generál Roman Polko podle televize Polsat News.

A rovněž poukazuje na zkostnatělost ruského armádního velení. "Je v rukou politiků, nikoli generálů, a ukazuje se, že Rusko je slabé a špatně se přizpůsobuje novým situacím," míní Polko.

[chooze:article;value:570268]

​Názory expertů, jak se bude situace v Kurské oblasti nadále vyvíjet, se různí. "Zdá se mi ale velmi nepravděpodobné, že by Ukrajinci mohli udržet to území až do nějakého vyjednávání o příměří, aby třeba posloužilo k výměně za nějakou jinou oblast naopak okupovanou Rusy," uvedl nedávno pro TN.cz bývalý náčelník českého generálního štábu Jiří Šedivý.

O něco optimističtější je americký demokratický senátor Mark Kelly. "Ukrajinci udělali něco nepředvídatelného, ​​co by mohlo skutečně změnit průběh tohoto konfliktu," uvedl Kelly v rozhovoru pro televizi CBS.

Analytik: Pokud budou ukrajinští vojáci v Rusku postupovat déle, může to na Putina vytvořit tlak u jeho elit (19/8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.