Počasí chystá otočku. Po studené frontě znovu udeří vedra

Pokud vám ochlazení v posledních dnech už navodilo vůni podzimu, zbrzděte. Vedra totiž ještě neřekla poslední slovo. Podle meteorologů se v plné síle ukážou už tento týden. V pondělí se totiž začala nad Českem rozpadat studená fronta.

Ještě během pondělí by se tak teploty měly na jihovýchodě vyšplhat maximálně k 25 °C, jinde v republice meteorologové očekávají nanejvýš 18 až 23 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se místy můžou objevit občasný déšť nebo přeháňky.

Mírné oteplení zaznamenáme už v úterý. Na druhý den v týdnu meteorologové předpovídají, že by se na jihu Moravy mohly teploty vyšplhat až ke 29 °C, jinde po republice očekávají denní maxima od 23 do 27 °C. Zpočátku se mohou ojediněle objevovat přeháňky.

[chooze:article;value:570971]

​A ve středu to začne. Nejvyšší denní teploty se mají přehoupnout přes tropickou hranici a pohybovat se mezi 27 až 31 °C. Na druhý den v týdnu už meteorologové nehlásí ani déšť. Ve čtvrtek má být ještě tepleji, a to 28 až 33 °C. Ojediněle se už ale mohou objevit přeháňky nebo bouřky.

Podobně jako ve čtvrtek bude i v pátek. Denní maxima se mají dostat na 27 až 32 °C s výjimkou západu, kde má být nanejvýš okolo 25 °C. Na většině území se mají objevit přeháňky a místy i bouřky.

O víkendu bude oblačno až polojasno. Teploty mají na jihovýchodě vystoupat až na 32 °C a jinde ke 24 až 29 °C. Opět se většinou území přeženou přeháňky a místy udeří i bouřky. Postupně se rozjasní.

Noční vedra v Česku. Nesnažte se na sílu usnout, radí somnoložka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.