Nemáme pro vás letadlo. Čechům v Egyptě řekli, že se domů nedostanou

Dovolenou v egyptské Hurgádě překazila ve čtvrtek panu Petrovi nepříjemná zpráva. "Kontaktoval nás delegát Blue Style s tím, že mají chybu v rezervaci a konkrétně nám místo toho nabízí let do Brna. Vůbec jsme nevěděli, o co jde," svěřil se redakci TN.cz.

Pan Petr se tak spojil s ostatními klienty Blue Style v oblasti. "Dozvěděli jsme se, že Blue Style objednal letadlo u Smartwings, ale Smartwings neobjednalo ten let. Kdyby šlo o pár lidí. Ale co jsme pochopili, tak šlo o celé letadlo," řekl.

"První varianta byla, že nás pošlou do Brna a pak pojedeme autobusem do Prahy. Pak se začala hrát varianta o prodloužení pobytu, aby se nějakými vytěžovacími lety ti lidé stáhli do republiky. Hlavu jsme z toho měli šílenou," posteskl si pan Petr.

[chooze:article;value:571024]

Druhý den ale od delegáta přišla nová zpráva a vše bylo jinak. "Zapomeňte na to, všechno je v původním znění, nic se rušit nebude," měl jim oznámit. "Říkáme, co je to za šílený zmatek, že Smartwings najednou letadlo má," rozčiloval se pan Petr.

"Dokud ale nebudu mít večer letenky v ruce, tak nevěřím, že to bude," byl už z celé situace zmatený. Letenky nakonec rozčílený klient skutečně obdržel a mohl si tak oddechnout.

[chooze:article;value:569399]

Podle mluvčí CK Blue Style Lucie Bukovanské se však pravděpodobně jednalo o nedorozumění v komunikaci mezi klientem a delegátem, který je rodilý Egypťan. Zrušení letu prý nikdy nehrozilo.

"Let nebyl zrušený. Klientům jsme nabízeli moznost prodloužit si zdarma dovolenou o den až dva. Důvodem byla chyba rezervačního systému, ze kterého se vymazalo několik rezervací na zpáteční let," uvedla mluvčí pro TN.cz.

Letenky jsou příliš levné, říká expertka na cestování. Destinace už to nezvládají:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.