Karel mi bude chybět. Byla to jeho volba, asi věděl, co dělá, řekl Václav Vydra

Jak Vydra poznamenal, první osobní setkání s Heřmánkem bylo už tak dávno, že si jej ani nepamatuje, nicméně poslední setkání před kamerou bylo při seriálu TV Nova Gympl s ručením omezeným. "Já jsem ho měl rád ve všech rolí, ve kterých jsem ho viděl. Ty filmy byly fakt dobré, on byl výborný herec. Na první dobrou se mi připomněl na Lucifera z Čerty nejsou žerty, ale to je taková moje čertovská úchylka," řekl Vydra s úsměvem.

Jak Vydra poznamenal, Heřmánek měl i spoustu dalších krásných rolí. "Ale pro mě stejně Karel zůstane Karlem, já jsem ho znal jako kolegu, jako principála, jako kamaráda a prostě bude mi scházet. Byl to kus našeho života," prohlásil.

Oba herci spolu podle Vydrových slov vždy vycházeli. "Byli jsme naladění víceméně na podobnou vlnu a je mi to hrozně líto, že nás opustil takhle brzo. Ale byla to jeho volba, já to naprosto chápu a naprosto to respektuju a myslím si, že asi věděl, co dělá," řekl Vydra.

[chooze:article;value:571162]

​Dodal, že podle něj Heřmánek nebyl člověk, který by podléhal momentálním výkyvům. "Asi opravdu měl potřebu tenhle svět už opustit, a tak to udělal tímhle způsobem. Já k tomu můžu jenom říct, že o něm ve mně zůstane prázdné místo, že mi bude chybět," uvedl.

Jak Vydra přiznal, Heřmánkovi zůstane i po jeho smrti zavázaný. "Nikdy nezapomenu, že mi dal nabídku na roli, kterou budu moct nazvat svou nejúspěšnější, nebo aspoň teda nejdéle hranou, a to byl Blbec k večeři v jeho divadle Bez zábradlí," ujistil. Na celý rozhovor s Václavem Vydrou se můžete podívat pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.