Země plná omezení. Oblíbená turistická destinace čeká extrémní nápor

Itálie v nejbližších dnech očekává rekordní počet turistů. V zemi by měl nastat vrchol odjezdů, krajské úřad kvůli tomu zavedly řadu zákazů a omezení.

V mnoha oblastech platí pravidla k omezení dopadů nadměrné turistiky. Jde například o semafory pro regulaci provozu v turistických oblastech či omezení pro přístup na pláže.

[chooze:article;value:569266]

​Konkrétně například na Sardinii platí limit pro návštěvníky pláží a v Piemontu se zase můžete na vyhlídkách zdržovat jen přísně omezenou dobu. Speciální semafory umožňují lidem zastavit se maximálně na 20 minut, aby mohli fotografovat a obdivovat panorama.

V Braies v Alto Adige, kde k jezeru, považovanému za perlu Dolomit, přijíždějí tisíce lidí, byly zase zavedeny digitální rezervace pro přístup k silnici vedoucí k jezeru, popsal italský web TrentoToday. U slavné pěší stezky Path of Love v Cinque Terre, spojující města Riomaggiore a Manarola, bylo zase určeno, že každou čtvrthodinu může vstoupit maximálně sto lidí. Slavná stezka se otevřela po 12 letech a její oprava stále zhruba 560 milionů korun, popsal web BBC

Na ostrově Capri, který se také potýká s náporem turistů, se poplatek za kotvení jachty zvýšil dvakrát. V oblasti Neapole jsou pak limity na to, kdo může být vpuštěn na bezplatné pláže. K takovým krokům došlo i v oblíbeném přímořském městě Sirolo v regionu Marche.

Češi pracují i během dovolené. Podívejte se, proč to odborníkům vadí (7/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.