Zájem o podzimní dovolené roste. Češi cestují za teplem i několikrát ročně

Šumění moře, příjemné teploty a prázdné pláže. Mezi Čechy jsou podzimní dovolené stále oblíbenější. V zimních měsících pak vítězí exotika jako Maledivy, Zanzibar nebo Mexiko. Cestování mimo sezónu navíc přináší řadu výhod.

"V těch destinacích je méně lidí než během letních měsíců, zároveň i cenově to vychází výhodněji," říká mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. S koncem letních prázdnin Češi s cestováním nekončí. Před zimou a deštivým počasím utíkají i několikrát do roka.

[chooze:article;value:569948]

​"Řada zákazníků už nejezdí na jednu delší dovolenou, ale kombinuje třeba týden dovolené v létě u moře a pak týden v exotice v zimě," uvádí mluvčí CK Čedok Filip Platoš.

"Co se týče nejoblíbenějších destinací, tak to kopíruje samozřejmě i tu hlavní sezónu, to znamená Řecko, Turecko, Španělsko," vyjmenovává mluvčí CK Alexandria Petr Šatný.

Češi jsou prý nároční zákazníci a na kvalitě nešetří. "Už nejezdí početné rodiny s dětmi, ale proměňuje se klientela. Teď často vyráží lidé v produktivním věku. Senioři berou s sebou vnoučata třeba na řecké ostrovy během září a října," informuje mluvčí CK Blue Style Lucie Hasman.

V podzimních měsících také lidé často vyrážejí i na prodloužené víkendy a poznávací zájezdy do evropských měst.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.