Problémy s digitalizací stavebního řízení pokračují. Bartoš přesto rezignaci odmítá

Problémy s digitalizací stavebního zákona nadále přetrvávají. Jedním z požadavků premiéra Petra Fialy (ODS) proto je, aby Ivan Bartoš (Piráti) probral problémy s trojicí ministrů – Martinem Kupkou, Zbyňkem Stanjurou (oba ODS) a Jozefem Síkelou (za STAN).

​"Samozřejmě tu digitalizaci má na starost ministerstvo pro místní rozvoj, ale stavební řízení jako takové se výrazným způsobem dotýká ministerstva dopravy a ministerstva průmyslu, zvlášť u těch velkých staveb. A samozřejmě i ministerstva financí. Takže je logické, že tito ministři se do toho zapojují, zvlášť ve chvíli, kdy se tam objevují problémy," říká premiér Fiala.

[chooze:article;value:570321]

Podle Ivana Bartoše se jedná o standardní postup. "Já si myslím, že libovolnou agendou, kterou ta vláda řeší, se spouští nějaký systém. Ministři normálně spolu, pokud jsou k tomu příslušní, ty věci spolu řeší," vysvětluje ministr pro místní rozvoj a předseda Pirátů Bartoš.

Ten má podle premiéra zajistit, aby systém spolehlivě fungoval nejpozději do konce srpna. Podle opozice je ale toto datum nereálné a Bartoše vyzývá k rezignaci.

"Digitalizace stavebního řízení v současném stavu je doslova a do písmene atentát na české stavebnictví. Pan ministr Bartoš už dávno na své pozici neměl být," uvádí místopředseda Poslanecké sněmovny a hnutí ANO Karel Havlíček.

Bartoš však oponuje, že jeho abdikace by svůj účel nesplnila. "Já vůbec nevím, čemu by to pomohlo. Vyzývá mě k tomu opozice, jakoukoli výzvu od koaličních partnerů jsem tímto směrem nezaznamenal," konstatuje Bartoš.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.