Rodina se loučila s Alainem Delonem. Herce uložili k jeho mrtvým psům

Pouze nejbližší rodina s přáteli. Pohřbu Alaina Delona se v sobotu účastnilo jen okolo padesáti lidí. Obřad začal v 17 hodin. Zádušní mši v soukromé kapli, kterou si herec v minulosti nechal sám postavit, dostal na starost monsignore Jean-Michel Di Falco, informoval list Libération.

Herce na jeho poslední cestě vyprovodily jeho děti Anthony, Anouchka a Alain-Fabien. Dále se pohřbu zúčastnilo asi 40 hostů, včetně například jeho ošetřovatelky, která se o něj na konci života starala, nebo syna zesnulého herce Belmonda Paula. Ještě před smrtí Delon prohlásil, že si nepřeje žádnou národní poctu, ani pompézní pohřeb.

Svým nejbližším popsal i představu o svém hrobu. Ten je v místě, kde jsou pohřbení jeho psi. A dokonce si přál, aby jeho poslední žijící čtyřnohý přítel byl po jeho smrti utracen, a také pochován na stejném místě. To se však po kritice ochránců zvířat nestalo.

[chooze:article;value:570258]

​Delonova rodina o velkou publicitu nestála a úřady dokonce požádala, aby během pohřbu nad místem dočasně vyhlásily bezletovou zónu, jež měla zamezit natáčení obřadu z letadel a dronů.

Se slavnou italskou herečkou Claudiou Cardinalovou si Delon zahrál například ve snímku Gepard z roku 1963. Legenda stříbrného plátna se ale sobotního smutečního obřadu neúčastnila. "Můj smutek je příliš velký. Sdílím ho se třemi dětmi Alaina Delona i s jeho fanoušky," vzkázala Cardinalová podle magazínu Elle prostřednictvím svého agenta.

Zemřela filmová legenda Alain Delon. Symbolu mužské krásy bylo 88 let (18/8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.