Tragédie na italské pláži. V Rimini se utopil dospívající chlapec

Na pláži v Rimini vlála kvůli velkým vlnám ve čtvrtek rudá vlajka. Ani to ale nezabránilo skupince dospívajících kamarádů, aby si šla zaplavat. Doprovázet je měl dospělý opatrovník. Poté ale vlny zesílily a skupinka se rozhodla, že se vrátí se na břeh. Jeden z chlapců však zmizel pod hladinou a už se nevynořil, píše web Corriere di Bologna.

Okamžitě po něm začali pátrat jeho přátelé a plavčíci, kteří vyhlásili poplach. Rozhlasová stanice zprávu o jeho zmizení rozhlásila po celém pobřeží města. Chlapcovo tělo objevili po zhruba půlhodinovém pátrání asi 30 metrů od břehu.

Jakmile se námořníkům podařilo tělo dostat na břeh, zahájili resuscitaci. I přes veškerou snahu však lékař po 45 minutách konstatoval smrt, píše web Polstat News. Italští policisté nařídili pitvu.

[chooze:article;value:570759]

Podle italských médií se mělo jednat o 14letého chlapce polské národnosti. Některá média však uvádějí, že mu bylo o rok méně. Jisté ale je, že do Itálie vyrazil na prázdniny se svými přáteli a dvěma dospělými opatrovníky. Jeho tragická smrt údajně velmi zasáhla i přítomné plavčíky.

Na místo nehody byli přivoláni také karabiniéři a pobřežní stráž. Kontaktován byl i polský konzulát. Dospělé opatrovníky nyní čekají výslechy a vyšetřování určí, zda na dospívající řádně dohlíželi. Hrozí jim tak obvinění z neúmyslného zabití.

Záchranáři varují: Dítě se může utopit i v hloubce několika centimetrů. Podívejte se na reportáž TV Nova (07/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.