Kamala Harrisová může být první ženou v čele USA. Podle Trumpa je marxistka

Ještě před několika týdny na ni nikdo nesázel. Média ji označovala za neoblíbenou političku. Nyní je všechno jinak a už není pochyb o tom, že Donald Trump získal velmi silnou soupeřku v boji o Bílý dům.

Pokud by se Kamala Harrisová skutečně stala prezidentkou, byla by vůbec první ženou, která kdy stála v čele nejmocnější země světa a také první prezidentkou částečně černošského i asijského původu.

[chooze:article;value:570713]

"Říkala jsem si, kdo se stane první ženou v prezidentském úřadu Spojených států. Jsem nesmírně hrdá. Cítím se být zastoupena," uvedla delegátka Delaware Rossana Arteaga-Lopenzaová.

"Nikdy jsem nic takového nezažil. Bylo to naprosto divoké. Odcházím odsud nabitý energií," řekl kalifornský elektrikář a odborář Douglas Mangione.

[chooze:article;value:570555]

To, že má Harrisová velkou šanci zvítězit, si uvědomuje i Donald Trump, a proto vůči ní nešetří kritikou. "Soudružka Kamala Harrisová, říkám jí soudružka, protože je to radikální levičanda. Marxistka. Chce otevřené hranice. Nechápu, proč by to někdo chtěl, ale ona chce, aby naše země byla otevřená pro zločince, aby sem mohli přijít a znásilňovat, krást. Ona je nejradikálnější levicová osoba, která kdy kandidovala na vysokou politickou funkci v historii naší země," vzkázal.

Harrisová se s Trumpem poprvé utká během debaty 10. září ve Philadelphii. Celkem by se měly konat tři debaty, které voličům pomohou se rozhodnout, komu dají 5. listopadu hlas.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.