Harrisová oficiálně přijala prezidentskou nominaci: Trump je podle ní nebezpečný

Kamala Harrisová (59) oficiálně přijala nominaci demokratické strany do listopadových prezidentských voleb. Uvedla to závěru své řeči na sjezdu demokratické strany v Chicagu ve čtvrtek pozdě večer tamního času.

Harrisová podle The Times prohlásila, že jako prezidentka zajistí, aby USA "vždy disponovaly nejsilnějšími a nejúčinnějšími bojovými prostředky na světě." Zároveň slíbila, že bude bojovat za střední třídu. "Víme, že silná střední třída byla vždy rozhodující pro úspěch Ameriky," sdělila. 

[chooze:article;value:570431]

"Budování této střední třídy bude určujícím cílem mého prezidentství. Je to pro mě osobní. Střední třída je místem, odkud pocházím," popsala Harrisová a slíbila, že bude prezidentkou všech.

​Donalda Trumpa (78), kterého do boje o Bílý dům vyšle republikánská strana, popsala jako nebezpečného a neseriózního muže. Podle ní by bojoval pouze za "sebe a své miliardářské přátele."

Pustila se i do republikánské strany, které vyčetla pokusy vzít ženám reprodukční svobodu. "Jednoduše řečeno, zbláznili se," pronesla.

[chooze:article;value:570054]

​Kandidátka demokratické strany se podle ABC News vyjádřila i k situaci na Blízkém východě. "Vždy budu hájit právo Izraele na obranu, protože izraelský lid už nikdy nesmí čelit hrůze, kterou 7. října vyvolala teroristická organizace Hamás," řekla. Dodala, že společně se současným prezidentem Joem Bidenem nepřetržitě usilují o dohodu o rukojmích.

Zároveň Harrisová vyzvala Izrael k uzavření dohody o příměří. "To, co se stalo v Gaze za posledních deset měsíců, je zároveň zničující, tolik nevinných životů bylo ztraceno," popsala.

Harrisová chce podpořit střední třídu. Trump zaútočí na strach z migrace. Podívejte se na úterní rozhovor s amerikanistou Kryštofem Kozákem ve vysílání TN Live:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.