Na letišti zrušili desítky letů a stovky se zpozdily. Mohly za to ztracené nůžky

Provoz na jednom z nejvytíženějších japonských letišť New Chitose zastavila v sobotu bizarní situace. Pracovníci jednoho z tamějších obchodů nahlásili, že ztratili nůžky, což vedlo k pozastavení letů, uzavření bezpečnostních přepážek a kontrolám, jak reportoval kanál NBC News.

Celkem na letišti zrušili 36 letů a zpoždění na odletu nebo příletu nabralo 201, uvedla CNN. To ovlivnilo řadu cestujících. "Je mi do pláče, že můj let byl zrušen kvůli tomu, že někdo ztratil nůžky," uvedl jeden z cestujících. "Jako cestující jsem vděčný, že přijímají tak důkladná opatření k zajištění bezpečnosti," pochvaloval si jiný.

[chooze:article;value:567416]

Mezi dotčenými byla i japonská rocková kapela 9mm Parabellum Bullet, která kvůli zrušenému letu zmeškala vystoupení na festivalu. "Rozhodně se pomstíme!!" uvedla kapela v prohlášení zveřejněném na webových stránkách akce, zatímco samotný festival oznámil, že nebude vracet peníze za vstupenky.

O den později se pak nůžky podařilo najít právě v obchodě, kde se ztratily. "K tomuto incidentu došlo kvůli nedostatečnému řízení ze strany nájemce obchodu. Jsme odhodláni tento incident vyšetřit, zjistit jeho příčinu a zabránit jeho opakování," uvedlo letiště. Nůžky měly být uložené v zamykatelné schránce, kam se musí vracet po každém použití.

Na pražském letišti se v červenci zpozdily lety kvůli rozsáhlému výpadku IT systémů (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.