Ve vraku tornádem zničené jachty u Sicílie našli záchranáři dvě těla

Ve vraku britské jachty Bayesian se italským záchranářům podařilo najít dvě těla, jak informoval italský portál Il Sole 24 Ore ve středu odpoledne. Jedná se zřejmě o dva muže.

Britský portál BBC krátce před čtvrtou hodinou odpoledne uvedl, že potápěči vyzvedli jedno z těl na hladinu. Nadále pokračuje pátrání po čtyřech nezvěstných lidech.

Nalezená těla zatím nikdo neidentifikoval. Nezvěstní jsou britský podnikatel Mike Lynch, jeho 18letá dcera Hannah, dále bankéř z Morgan Stanley Bank International Jonathan Bloomer a jeho manželka Judy a také právník Chris Morvillo a jeho manželka a návrhářka šperků Neda.

[chooze:article;value:570150]

​Vrak jachty leží v hloubce 50 metrů. Potápěči mají při jednom ponoření asi deset minut čas na pátrání, aby neriskovali kesonovou nemoc.

Neštěstí se stalo v pondělí poblíž hlavního sicilského města Palermo. Luxusní jachtu s 12 cestujícími a 10 členy posádky zasáhlo tornádo. Celkem 15 lidí se podařilo zachránit, jednoho člověka našli záchranáři mrtvého už v pondělí.

Jednalo se o šéfkuchaře Recalda Thomase z Antiguy. Jeho bratranec David Isaac ho popsal jako člověka se svobodným duchem a nádhernou duší. V mysli mu Recaldo zůstane i kvůli svému krásnému úsměvu. "Ten byl pro něj typický. Měl takovou veselou povahu. Dělal to, co miloval," prohlásil Isaac pro agenturu AP.

Palermo na mapě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.