Péťa (7) sekal s dědečkem trávu. Ten ho omylem přejel traktůrkem

Malý Péťa se nejvíc ze všeho těšil, jak si užije prázdniny u babičky a dědy na statku. Ty ale kvůli pár sekundám mohly skončit tragicky. O děsivý příběh se na svém facebooku podělil letecký záchranář Marek Dvořák.

"Dnes je potřeba posekat a usušit trávu, a protože je statek velký, má na to děda takovej modrej menší traktor. Péťa si sedne vedle dědy na blatník a jede se. Vesnická klasika," uvedl Dvořák, co děsivé nehodě předcházelo.

Traktůrek následně projel prohlubeň a dědeček si všiml, že jeho vnuk zmizel. Ležel pár metrů za traktorem. Na bílém tričku 30kilového šokovaného dítěte uviděl otisk nápadně připomínající vzorek pneumatiky.

[chooze:article;value:570155]

Dědeček naštěstí ihned zkontaktoval záchrannou službu a na místo nehody dorazil také vrtulník. Ten Péťu transportoval do traumacentra, kde už na něj čekal rozsáhlý tým. Protože měl ale chlapec prasklou část srdce, potřeboval urgentní operaci dětským kardiochirurgem v mimotělním oběhu.

"Operace byla dlouhá. Dlouhé bylo i čekání, jak to dopadne," zdůraznil záchranář. Nakonec vše ale dopadlo dobře a malý Péťa už se těší do školy. 

"Péťa konec prázdnin tráví doma a odpočívá, aby mohl v září s aktovkou do druhé třídy. Bude se spolužákům chlubit spoustou nových zážitků a taky jednou mega hustou jizvou na hrudníku," uzavřel Dvořák.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.