Obama podpořil Harrisovou jako kandidátku. Je podle něj připravená

"Dámy a pánové, dnes večer slavnostně nominujeme Kamalu Harrisovou na prezidentku!" vyhlašoval v úterý na sjezdu demokratů rapper Lil Jon. Často rutinní a nudné nominační hlasování na sjezdu proměnili v pořádnou show. Nový příliv energie, který s novou kandidátkou získali, byl nepopiratelný.

Za své slavnostní potvrzení jako demokratické kandidátky na prezidentku USA Harrisová delegátům a svým příznivcům poděkovala z Milwaukee ve Wisconsinu, kde pokračuje ve své kampani. "Děkuji všem tam i tady za to, že věří tomu, co společně dokážeme," řekla.

[chooze:article;value:569790]

​Na sjezdu v Chicagu zazářil i bývalý prezident Barack Obama, který dal demokratům jasnou zprávu, Harrisová je podle něj na funkci prezidentky Spojených států připravena. "Nevím jak vy, ale já se cítím nastartovaný," motivoval Obama.

"Máme šanci zvolit někoho, kdo se celý život snaží dát lidem stejné šance, jaké dala Amerika jí, příští prezidentku Spojených států amerických Kamalu Harrisovou," řekl. Vítězství jejího protivníka republikána Donalda Trumpa by podle něj pro Spojené státy naopak znamenalo další čtyři roky plné chaosu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.