Zelenskyj zveřejnil důležitou výzvu. Jde mu hlavně o tři země

Volodymyr Zelenskyj požádal vůdce spojeneckých zemí, aby přijali rozhodnutí o další pomoci Ukrajině. "Musíme věci urychlit. Ve válce nejsou žádné prázdniny," apeloval. Zmínil, že má zájem zejména o podporu ze tří zemí.

Ukrajinský prezident na sociální síti X uvedl, že obdržel zprávu od vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny generála Oleksandra Syrského. Týkala se situace ve východní části Ukrajiny, ale také operace ukrajinských vojáků v ruské Kurské oblasti a jejich vybavení municí a zbraněmi.

[chooze:article;value:570095]

​Zelenskyj prohlásil, že "vojáci odvádějí vynikající práci". Rozhodně však existuje "ale", a to se týká dodávek od partnerů, zejména západních zemí a USA. Prezident napadené země zdůraznil, že se obrací zejména na Spojené státy americké, Velkou Británii a Francii.

Oznámil také, že Ukrajinu čekají významné týdny diplomatické práce. "Je životně důležité, aby Ukrajina vstoupila do letošního podzimu ještě silnější než předtím," dodal prezident.

Vpád do Kurské oblasti

Ukrajinští vojáci dle Zelenského "posilují" pozice na zajatém území v Rusku a dále expandují. Moskva označila invazi za velkou provokaci a slíbila, že odvetou bude "důstojnou reakcí". BBC ale upozorňuje, že jak moc se Ukrajina posouvá na ruské území, tak ruské síly stejně získávají na východě Ukrajiny a v posledních týdnech si nárokovaly řadu vesnic.

Ukrajinci v Rusku zaznamenali velký úspěch. Podívejte se, co udělali (8/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.