VIDEO: Drama na pražském hlaváku: Žena s dětmi skákala do jedoucího vlaku

Video, na kterém je vidět pokus ženy naskočit do rozjíždějícího se rychlíku, koluje sociálními sítěmi. S dvěma dětmi běží matka za vlakem, starší stihne naskočit do otevřených dveří, zbytek rodiny ale ne, tak musí seskočit. 

"Na základě záběrů ze sociálních sítí jsme zahájili vlastní interní šetření této události. K incidentu došlo v pondělí 19. srpna po 8. hodině ráno u vlaku R 923 z Prahy hl.n. do Trutnova," popsal mluvčí Českých drah Filip Medelský.

[chooze:article;value:569160]

"Správa železnic nám dala nahlédnout na kamerové záznamy z nástupiště na pražském hlavním nádraží, které ukazují, že cestující zahájili nástup do vlaku až v momentě jeho rozjezdu, tedy až po řádném vypravení vlaku vlakovým personálem, kdy všechny dveře byly zavřené. Nástupní dveře vozu jsou vybavené systémem TB5, který blokuje dveře od rychlosti 5 km/h. Cestujícím se tak při rozjezdu vlaku podařilo dveře otevřít a pokusili se o nepovolený nástup do soupravy. Na konci videa je pak vidět, že dveře se zavírají," dodal.

Apeloval tak na cestující, aby byli opatrní, dbali pokynů dopravce a respektovali varovnou signalizaci dveří. "Jakákoliv snaha nastoupit nebo vystoupit do či z jedoucího vlaku je vysoce riskantní, nezřídka končí zraněními, někdy bohužel i těžkými," varoval.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.