Malý kluk (11) náhle zmizel. Rodina šílela strachem, ušel desítky kilometrů

"Pátráme po jedenáctiletém chlapci z obce Jámy na Žďársku," informovali policisté po poledni na sociální síti X. V úterý kolem desáté hodiny odešel neznámo kam.

U sebe neměl telefon. Okamžitě ho tak začali hledat jeho blízcí. "Když ale vyčerpali všechny svoje možnosti, obrátili se na policii. Policisté začali okamžitě po přijetí oznámení po pohřešovaném chlapci v lokalitě pátrat," sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

[chooze:article;value:569078]

Policisté nenašli Honzíka na místech, která pravidelně navštěvuje. Nebyl u kamarádů ani známých. Najít se ho podařilo až po několika hodinách.

"Jedenáctiletého chlapce se podařilo vypátrat a je v pořádku. Na základě výzvy ho poznala žena, která nás kontaktovala na lince 158. Z domu odešel pěšky a ušel přes 20 kilometrů, našli jsme ho díky všímavé ženě. Všem patří naše poděkování," uvedla po 15. hodině policejní mluvčí Dana Čírtková.

"Chlapce se podařilo nalézt u obce Zahradiště. Do pátrání se zapojily policejní hlídky, včetně policejních psovodů. Do pátrání byl nasazen vrtulník Letecké služby Policie ČR," dodala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.