Předvolební debaty a pořady TV Nova: Poslechněte si své kandidáty a strany

Už 21. srpna startuje na TN Live série 13 debat s názvem V 24: váš kraj, váš hejtman. Pozvaní jsou lídři stran, hnutí a koalic, které aktuálně najdete ve vedení vašeho kraje a které dosáhly v průběžných předvolebních průzkumech v průměru alespoň tří procent hlasů. V případě koalic je přihlíženo k průměru výsledků nejsilnější strany v koalici zastoupené.

"Každému kraji se budeme věnovat v separátní debatě. Každý kraj má totiž svá specifika a řeší jiné otázky," vysvětlila moderátorka a také autorka konceptu předvolebního vysílání Bára Divišová. Kromě Báry Divišové se budou v moderování střídat ještě Michaela Indráková, Martin Čermák a Rey Koranteng. Debata začne vždy v 15:00 a potrvá devadesát minut.

Krajské předvolební debaty

kraj den čas
Karlovarský kraj středa 21. srpna 15:00 – 16:30
Liberecký kraj pátek 23. srpna
Vysočina pondělí 26. srpna
Pardubický kraj středa 28. srpna
Královéhradecký kraj pátek 30. srpna
Zlínský kraj pondělí 2. září
Plzeňský kraj středa 4. září
Olomoucký kraj pátek 6. září
Jihočeský kraj pondělí 9. září
Ústecký kraj středa 11. září
Moravskoslezský kraj pátek 13. září
Jihomoravský kraj pondělí 16. září
Středočeský kraj středa 18. září
zdroj: TV Nova

Ve stejný den začne v rámci Televizních novin seriál reportáží, který v rozsahu asi tří minut postupně představí všech 13 krajů, jejich specifika, palčivé problémy, stěžejní povolební priority a výzvy i hodnocení a očekávání spádových voličů. Jednotlivé reportáže budou do vysílání TN zařazovány každý den v pořadí od kraje s nejmenším počtem obyvatel (Karlovarský) po nejlidnatější (Středočeský).

Krajským volbám se bude věnovat i pořad Střepiny, který se po letní pauze vrací na obrazovky již 1. září. Nebude chybět ani výrazné pokrytí na zpravodajském webu TN.cz či rozhovory v pořadu Napřímo na TN Live.

[chooze:article;value:557487]

​"Krajské volby jsou pro každou televizi oříškem, jak je pojmout. Chceme dát prostor 13 krajům s rozdílným socio-ekonomickým zázemím a odlišnými potřebami. Někde se řeší zdravotní péče nebo životní prostředí, jinde zase nezaměstnanost či výstavba logistického centra. Proto jsme se rozhodli, že uspořádáme debatu pro každý kraj a využijeme k tomu naši webovou platformu TN Live, která se těší stále větší popularitě. Náš zpravodajský servis je komplexní, volební témata nebudou chybět ani v televizi, na webu či na sociálních sítích. Naším cílem je, aby každý volič získal co největší množství informací, a to přehledně, jasně a srozumitelně,“ řekl ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

Několik dnů před volbami ale volební vysílání nekončí, již brzy TV Nova přinese detaily o dalším plánu, který bude zahrnovat například kontinuál k průběžným výsledkům.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.