Zemřel herec Alain Delon. Filmové legendě bylo 88 let

[chooze:gallery;value:34439]

​Filmový svět opustila další legenda. Jeden z nejznámějších francouzských herců Alain Delon zemřel ve věku 88 let. Agentuře AFP to potvrdily jeho tři děti.

"Alain Fabien, Anouchka, Anthony a také (jeho pes) Loubo s hlubokým zármutkem oznamují, že jejich otec zemřel. Zemřel pokojně ve svém domě v Douchy, obklopen svými třemi dětmi a rodinou," citoval prohlášení deník Barron´s.

V roce 2020 prodělal kardiovaskulární příhodu s lehkým krvácením do mozku. Poté se jeho zdravotní stav zhoršoval. V roce 2024 sdělila jeho rodina deníku Le Parisien, že Delon už téměř není schopen mluvit a je velmi unavený. Několikrát se také sám vyslovil, že by si přál zemřít.

[chooze:article;value:539831]

​Alain Delon se narodil v roce 1935. Pocházel z francouzského města Sceaux. Vyučil se řezníkem a k filmu ho přivedla herečka Brigitte Auberová. Delon zářil na filmových plátnech desítky let a na herecký vrchol se dostal v 60. letech. Kvůli jeho charakteru a vzhledu ho média začala označovat za mužský ideál.

Jeho filmovou kariéru doprovázelo i mnoho ocenění. Za film Rocco získal na filmovém festivalu v Benátkách zvláštní cenu poroty. Úspěch sklidil i film Zatmění. Mezi jeho poslední filmy patřil Asterix a Olympijské hry.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.