Kadyrov vybavil Teslu od Muska kulometem a pošle ji do bojů na Ukrajinu

"Od váženého Elona Muska jsme obdrželi Teslu Cybertruck," napsal prezident Čečenské republiky, která je součástí Ruské federace, na sociální síti Telegram.

Připojil video, na kterém se v nejnovějším elektrickém pick-upu v hodnotě více než dvou milionů korun projíždí na pozemcích kolem prezidentského paláce. Nešetří chválou na automobil ani na generálního ředitele Tesly miliardáře Muska, kterého označuje za génia své doby a skvělého člověka.

​Nejmodernější silný elektromobil má oproti tovární verzi jedno vylepšení. Na korbě je přidělán kulomet, za kterým Kadyrov opásaný náboji v jednu chvíli na videu vítězoslavně zapózuje.

"Nepochybně jedno z nejlepších aut na světě! Do tohoto auta jsem se doslova zamiloval," uvedl Kadyrov. Je podle něj tak vynikající, že ho brzy pošle vojákům provádějícím "speciální vojenskou operaci", jak Rusko označuje invazi na Ukrajinu. Na frontě podle něj bude "kyberbestie" velmi užitečná.

[chooze:article;value:528344]

​Zda Kadyrov, na kterého USA uvalily sankce kvůli soustavnému porušování lidských práv, dostal Tesku Cybertruk skutečně od Muska, nebylo možné ověřit, společnost Tesla na žádost o komentář nereagovala, uvedly agentury AP, Reuters i deník Politico.

Kadyrov rovněž při této příležitosti pozval Muska na návštěvu do Grozného, hlavního města Čečenska. "Přijmu vás jako svého nejdražšího hosta! Myslím, že naše ruské ministerstvo zahraničí by proti takovému výletu nic nenamítalo," vzkázal Kadyrov. A podle svých slov očekává Muskův "nový vývoj (projektů)", který pomůže dokončit "speciální vojenskou operaci" na Ukrajině.

Kadyrov na sociálních sítích zveřejnil videa, která mají dokazovat, že je živý a zdravý (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.