Přestěhujte home office na pláž: Workcation je nový trend

Představte si, že pracujete v pohodlném hotelu s all inclusive, kdykoliv si odskočíte na pláž nebo do bazénu, a přitom zvládáte svou práci. Workcation – kombinace práce (work) a dovolené (vacation) – si získává stále větší popularitu i v Česku. A není divu: home office je jednou z nejoblíbenějších výhod, které zaměstnavatelé nabízejí. Tak proč si ho nevylepšit změnou prostředí?

„Zaměstnavatelé se nemusí bát, že produktivita na workcation klesne. S all inclusive se člověk nemusí o nic starat a může se plně soustředit na práci,“ vysvětluje tisková mluvčí CK Blue Style Lucie Hasman. „Práci si může rozvrhnout podle svého, aby si našel čas i na odpočinek – ať už jde o plavání, sport nebo poznávání okolí.“

Roste počet individuálních cestovatelů

Podle statistik CK Blue Style, největšího samostatného subjektu na českém trhu cestovních kanceláří, roste počet lidí, kteří na dovolenou vyráží sami. V prvních sedmi měsících roku vzrostl počet individuálních cestujících o více než 33 procent. I když ne všichni kombinují dovolenou s prací, workcation si nachází své fanoušky. „Na workcation mohou vyrazit i kolegové, nebo třeba celá rodina, kdy jeden člen využije část dovolené k práci,“ dodává Hasman.

​​Jak na workcation?

Pro práci během dovolené je důležité stabilní internetové připojení, které je dnes standardem ve většině hotelů. Lokální SIM karta (nebo eSIM) se dá snadno pořídit, často za nižší ceny než v Česku. Hotely také často nabízí vyhrazené prostory, kam mají děti vstup zakázán, nebo jsou určené pouze pro dospělé, takže se můžete věnovat práci v klidu.

Lákají zejména exotické destinace v podobném časovém pásmu, jako je Česko, například Omán, Spojené arabské emiráty nebo novinka CK Blue Style – Zanzibar. „Kdo si rád přispí, měl by vybírat východní destinace. Ranní ptáčata mohou zamířit na Kapverdy,“ doporučuje s úsměvem Hasman.

Hotely vhodné pro workcation

Hotel Belad Bont Resort v Ománu je skvělou volbou, pokud chcete pohodlně pracovat v klidném prostředí a zároveň si dopřát zasloužený odpočinek. Naopak pětihvězdičkový Hotel Karafuu Beach Resort & Spa na Zanzibaru láká na exotické pláže a bohaté wellness služby. Dopřejte si workcation v jednom z těchto výjimečných resortů, kde snadno spojíte pracovní povinnosti s relaxací.

Hlavní výhody workcation

  • Cestování bez nutnosti brát si dovolenou.
  • Možnost kombinovat práci a poznávaní nových míst.
  • Zlepšení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem.
  • Zvýšení produktivity a kreativity.
  • Doplnění duševní a emocionální energie.
  • Snížení pracovního stresu a posílení duševního zdraví.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.