Déšť a silný vítr. Hurikán Ernesto zamává počasím v Evropě, varují meteorologové

Hurikán Ernesto za sebou zanechal na Panenských ostrovech a v Portoriku spoušť. Jeho sílu o víkendu pocítí i Bermudy. Meteorologové z odborného portálu Severe Weather ale varují, že tím to nekončí. Ernesto se má v příštím týdnu stočit na Evropu.

Postupně má přecházet v extratropickou bouři, jejíž dopady pocítí hlavně Irsko, Velká Británie a Norsko. Do těchto zemí má přinést bouřlivé počasí doprovázené silným větrem a deštěm. "Začátek týdne bude neklidný s velkou oblačností a deštěm," upozorňují meteorologové z Met Office, které citoval deník Express.

[chooze:article;value:569426]

"Druhá polovina příštího týdne je zatím nejasná. Do určité míry bude také ovlivněna zbytkem hurikánu Ernesto," dodávají. "Nejpravděpodobnějším scénářem je to, že přinese nestálé počasí, a to zejména na severu a západě, kde udeří silný vítr a déšť. Směrem na jihovýchod už může být tepleji a méně deštivo," dodávají.

Ernesto je hurikánem druhé kategorie a v Atlantiku se točí rychlostí 155 km/h. Je zatím třetím hurikánem letošní sezóny. Nejsilnějším hurikánem byl prozatím Beryl, který udeřil na počátku července a dosáhl kategorie pět. Meteorologové očekávají, že sezóna hurikánů v následujících týdnech výrazně zesílí.

Jakoby je zasáhl armagedon. Hurikán Beryl zpustošil vše:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.