Trump mění taktiku kampaně. To nejhorší nás teprve čeká, varuje voliče

Bok po boku Kamala Harrisová a Joe Biden. Tak jako mnohokrát předtím, teď ale poprvé poté, co Harrisová převzala po Bidenovi kandidaturu. Demokratům se to zatím vyplácí. Kromě rostoucích předvolebních preferencí se Bidenovi podařilo vrátit do svého tábora nadšení, které dal rozvášněný dav najevo skandováním prezidentova jména.

"Je mi obrovskou ctí, že mohu sloužit s tímto výjimečným člověkem, Američanem a vůdcem, naším prezidentem Joem Bidenem," řekla Harrisová. "Přátelé, na naší cestě za pokrokem jsem měl neuvěřitelnou partnerku. A bude z ní zatraceně dobrá prezidentka," reagoval Biden.

[chooze:article;value:568857]

​Na rostoucí preference demokratů reagoval už i republikán Donald Trump. Ten musel svou kampaň, postavenou na útocích týkajících se věku a způsobilosti Joea Bidena, upravit. Na setkání s voliči v New Jersey se opřel do zhoršující se ekonomické situace Američanů, za kterou podle něj může současná vláda.

"Když jsem odcházel z úřadu, předal jsem Kamale a křivákovi Joeu Bidenovi prudce rostoucí ekonomiku bez inflace, třicetiletá sazba hypoték se pohybovala kolem 2 %. Harrisová a Biden to všechno zničili. Pokud Kamala vyhraje volby, to nejhorší nás teprve čeká," nechal se slyšet Trump.

Trump a Harrisová se zatím dohodli na dvou předvolebních debatách. Vzájemný duel ve čtvrtek odsouhlasili i jejich kandidáti na viceprezidenty. Republikán JD Vance a demokrat Tim Walz se střetnou 1. října.

Americkým prezidentským volbám a postoji USA ke konfliktům ve světě se věnoval pořad Svět za hranicemi:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.