Kouřilová: Jsem žena s příběhem. Díky práci se ženami zjistila, že není jediná

Vlaďka Kouřilová založila podcastovou sérii Ženy s příběhem, která vznikla na základě sdílení a vyprávění životních i kariérních příběhů žen, které se rozhodly životním výzvám postavit čelem. "Já sama jsem žena s příběhem a tím, jak se ženami hodně pracuji, ať už v rámci koučování nebo v rámci módní značky, tak jsem zjistila, že nejsem jediná. Ty příběhy jsou krásné, zajímavé, silné a myslím si, že je potřeba o nich mluvit," uvedla.

Příběh Kouřilové souvisí s mentální anorexií a bulimií. "Já jsem prostě ve čtrnácti letech přestala jíst, vydrželo mi to čtyři roky. A tak jsem se s tím nějak ty čtyři roky vlastně pasovala. Samozřejmě těch příčin je tam asi mnoho. Měřila jsem okolo 170 cm, takže oproti těm droboučkým holčičkám jsem byla opravdu velká holka. A všichni mi to říkali," řekla.

[chooze:article;value:525051]

"Já jsem chtěla být ta malá drobná holčička, takže jsem se hodně poměřovala, srovnávala, a pak se to v té hlavě prostě pomotá a já jsem se necítila ve svém těle dobře," doplnila.

Kvůli poruše příjmu potravy se Vlaďka Kouřilová nechala dobrovolně hospitalizovat. "V období, kdy jsem se měla začít připravovat na maturitu, tak jsem to nedávala. Mně se honily hlavou jenom intenzivní myšlenky na jídlo, jenomže jakmile jsem něco pozřela, tak jsem trávila hodiny na záchodě," popsala.

[chooze:article;value:567244]

"Uvědomila jsem si, že jídlo není nepřítel. Vím, že se můžu najíst, a když to té hlavě povolím, tak to tělo se s tím srovná. Takže to pro mě byl velký benefit v uzdravování, že jsem pochopila, že můžu jíst a nemusím začít kynout," doplnila.

Nyní Kouřilová pomáhá jako koučka ostatním ženám. Zdůrazňuje ale, že jim neradí, jak žít vlastní život. "Právě to, že neradím, v tom je to hezké kouzlo. Já dovoluju těm klientkám, aby ony žily svůj život tak, jak chtějí, a tak, jak potřebují. Ukazuji jim možnosti, které jsou a ony si mohou vybrat, co z toho chtějí," uvedla.

Kromě poradenství má však i vlastní módní značku. V rámci šatů a kalhot, které šije, se snaží vyhovět všem ženám. "Já přistupuji k ženám s obrovským respektem. Ať je malá, velká, tlustá, tenká, je to v podstatě jedno. Protože pořád pracuju s tou lidskou duší a s tou ženskou duší. Každá ženská může být krásná, když tomu třeba trošku pomůžeme," řekla.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.