Červinková: Dakar je jak tábor v Saúdské Arábii. Zajímavé byly společné sprchy

Nikola Červinková chtěla být sportovní reportérkou už odmalička. "Jsem z Pardubic, což je takové město sportu. Takže já jsem v tom odmalička vyrůstala. Už na základce jsem mluvila o tom, že chci být jednou sportovní reportérka a šla jsem si za tím," prozradila.

První velkou výzvou ve sportovním prostředí pro Červinkovou bylo mistrovství světa superbiků v Mostě. "Do teď říkám, že to byl největší punk, jaký jsem do té doby viděla, protože to byl fakt masakr. Přímo na místě to bylo úplně něco jiného, než do té doby ve zpravodajství. Musíte se soustředit úplně jinak," popsala.

[chooze:article;value:569330]

Za svůj největší zážitek, který jí změnil život, však považuje Rally Paříž–Dakar. "Stručně, kdyby si to chtěl někdo představit, tak bych řekla, ať si představí, že jede na tábor do Saúdské Arábie. Ráno vstanete, dostanete jídlo, někam jedete, dostanete další jídlo. Pak uděláte nějaké výzvy, táborovky, potřebujete něco natočit, dostanete další jídlo a jdete spát. No a takhle se to furt opakovalo," uvedla.

Náročné pro Červinkovou v Saúdské Arábii bylo zejména to, že tam byla jako jediná žena, a to hlavně z hygienických důvodů. "Zajímavé byly veřejné sprchy. Byl tam vchod z každé strany, jeden dámský a jeden pánský. Člověk ale vlezl dovnitř a bylo to propojené. Takže jsem tam vlezla a byl tam chlap třeba jenom v trenkách a vyděšeně koukal, protože nebyl zvyklý, že tam chodí ženy," svěřila se pobaveně.

[chooze:article;value:568577]

S tím, že je jednou z mála žen ve sportovním prostředí, si Červinková celkově hlavu nedělá. "Já jsem tam našla skvělé kolegy. Beru to tak, že tam mám hodně starších bráchů, potažmo i taťuldu. Vždycky říkám, že náš šéf Dušan Mendl je takový můj jeden tatínek a Martin Pouva druhý," řekla.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.