Velký požár v Ostravě: Z haly stoupají oblaka dýmu, lidé by neměli větrat

[chooze:gallery;value:37031]

V Ostravě-Vítkovicích začala ve středu dopoledne hořet jedna z tamních průmyslových hal. "Hasební práce jsou vedeny jak z vnitřní strany objektu, tak z vnější, je využívána výšková technika," uvedli moravskoslezští hasiči k zásahu na síti X.

Na místě před 11. hodnou zasahovalo 17 hasičských jednotek a 31 kusů požární techniky. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místo zamířila také jedna velkokapacitní a jedna zodolněná cisterna Záchranného útvar HZS ČR a vrtulník. Z budovy stoupá hustý černý kouř, který je vidět zdaleka. V areálu proto působí také chemická laboratoř, která má provádět monitoring ovzduší. 

[chooze:article;value:569377]

Podle ostravské radnice požár vypukl v areálu společnosti Machinery Group. Začít měl na střeše haly. "V tuto chvíli nemáme informace o tom, že by událost měla přímý dopad na život ve městě. Evakuace obyvatel není nutná," tvrdí magistrát na síti X. "Obyvatele v okolí budou pomocí SMS informováni o doporučení, aby nevětrali," sdělila ale před 11. hodinou TN.cz mluvčí hasičů Kamila Langerová s tím, že hořící budova patří firmě Skatlop.

K požáru se vyjádřili také policisté. "Podle prvotních informací měla externí firma provádět paličské práce, přičemž došlo k zahoření izolace a rozšíření požáru. Evakuováno bylo cca 30 osob. Na místě koordinujeme dopravu," informovali na X.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.