Obchodní řetězec stahuje najednou 11 potravin. Hrozí otrava, varuje výrobce

[chooze:gallery;value:37040]

​Pořádně zpozornět by měli lidé, kteří si v uplynulých dnech v Makru zakoupili vlašský nebo bramborový salát. Společnost Makro Cash & Carry ČR totiž stahuje ze svých pultů rovnou 11 položek těchto výrobků. Stalo se tak na základě informací od dodavatele, upozornila firma na svém webu.

"Důvodem je možná fyzikální kontaminace kousky plastu jedné z použitých surovin," upřesnila společnost Makro. Stažení se týká různých druhů salátů s majonézou v rozličných baleních. Dodavatelem těchto výrobků je společnost Gastro-Menu Express, a. s.

​​"Pokud jste šarže uvedené v tabulce zakoupili a máte je k dispozici, prosíme vás, abyste je nekonzumovali. Výrobek jste si mohli zakoupit v období od  7. 8. 2024 do 12. 8. 2024. Výrobek můžete vrátit do jakéhokoli velkoobchodního střediska Makro ČR. Zároveň vás chceme požádat, abyste informovali také své partnery/zákazníky a převzali od nich produkt zpět. Za zakoupené výrobky vám budou na základě prodejního dokladu vráceny zpět peníze. Vrácení je možné do 5. 9. 2024," upozornila společnost.

[chooze:article;value:567871]

​Pokud by zákazníci nebyli schopni doklad předložit, firma radí, aby lidé při vrácení výrobku požádali obsluhu zákaznické recepce o výjimečné vystavení duplikátu dokladu.

Na začátku července muselo Makro stáhnout z prodeje Qualiko kuře bez drobů mražené půlkilové, u výrobku byl zjištěn překročený povolený limit antibiotika.

Potravinové banky využívá stále více lidí v nouzi. Víte se dozvíte v reportáži (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.