Meteorologové varují před bouřkami, ženou se z Německa. Mohou padat i kroupy

Český hydrometeorologický ústav varuje před bouřkami, které se směrem z Německa a Rakouska ženou na Česko. Lokálně mohou obyvatele Česka potrápit během večera i noci na čtvrtek. 

V podvečer se už objevily na Vysočině. "Pozor na lokální bouřky v okolí Telče s postupem na Jihlavsko. Dle radarových odrazů se mohou kromě intenzivních srážek vyskytovat i menší kroupy nebo nánosy krup," upozorňují meteorologové.

Podle předpovědi se ale s bouřkami nerozloučíme ani v dalších dnech. Ve čtvrtek mají zejména na jihu udeřit už zrána a místy se mohou objevit i přes den. K večeru by měly srážky ustávat. Meteorologové upozorňují, že bude foukat slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, který by mohl v bouřkách zesílit.

Později odpoledne se mohou i silnější bouřky objevovat také v pátek. V sobotu pak bude zpočátku v Čechách a postupně i jinde deštivo a místy i bouřlivo. Na neděli předpovídají meteorologové bouřky jen ojediněle, jinak bude oblačno až zataženo s přeháňkami nebo deštěm, který ale muže být i vydatnější.

[chooze:article;value:568943]

​V Německu už bouřky stihly napáchat značné škody, píše deník ASB Zeitung. Voda zatopila téměř celé město Duisburg na severozápadě země, kde musely na pomoc přispěchat všechny dostupné záchranné složky. Kvůli kroupám skončil jeden člověk v nemocnici s rozseklou kůží na hlavě.

Ve městě Karlsruhe na jihozápadě Německa voda v ulicích dosahovala půlmetrové výše. V sousedním městě smetla přívalová vlna automobily. O kus dále zapálil blesk podkroví bytového domu. Voda zaplavila i nedalekou hasičskou stanici. Bouře řádily i v okrese Aurich či v Bavorsku.

Silný déšť a blesky. Bouře už zasáhly Pardubicko:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.