Iva naštvalo moře na chorvatské Istrii. Kdybych to věděl, tak sem nejedu, říká

[chooze:gallery;value:37012]

Pan Ivo se na dovolenou v Chorvatsku velmi těšil. Po příjezdu ho ale čekalo nepříjemné překvapení. "Většina Istrie na západní straně je zarostlá řasami i na širém moři, kde sice není šlem na hladině, ale pod ní. Na první pohled se tak voda zdá čistá, ale když kouknete kolmo dolů, jsou tam chuchvalce do hloubky dvou metrů," svěřil se pro TN.cz.

"Když vyleze člověk z vody, je pokryt mazlavým šlemem, který po zaschnutí lepí, jak kdybyste na sobě měli uschlé lepidlo. O pánech s ochlupením na těle ani nemluvě," dodal zklamaný Čech.

Turisté jsou tak odkázaní na bazény. Ty ovšem ne všechna ubytování poskytují. A pokud ano, bývají přeplněné. "V šest hodin ráno již nemáte volné žádné lehátko a v bazénu je hlava na hlavě," posteskl si. 

[chooze:article;value:569215]

"Týdenní dovolená pro rodinu za 80 000 a místo zážitků spíše útrapy. Půjčili jsme si loď, že na moři to bude lepší, ale není. Ten sliz je tam pouze zákeřněji schovaný v hlubině," postěžoval si pan Ivo.

Na 30 kilometrech pobřeží prý s rodinou našli jen jedno místo, kde byla voda čistá ke koupání. Zklamaný turista na závěr dodal, že kdyby o situaci věděl, na dovolenou by tam vůbec nevyrazil.

TV Nova za vás otestovala chorvatské kempy. Podívejte se na reportáž: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.