Drsné bouřky v Německu: Voda odplavila auta, rychlík narazil do stromu

[chooze:gallery;value:37028]

​Bouřky přišly po nejteplejším dni roku, kdy teploměry ukazovaly kolem 36 stupňů Celsia, informoval web deníku ASB Zeitung.

Duisburg na severozápadě země byl téměř celý zatopený vodou a v akci byly všechny dostupné záchranné složky. Voda zaplavila sklepy a podchody, odnášela poklopy z přetékajících kanálů. Pod vodou byly i dálnice v okolí města. Jednoho člověka trefily kroupy tak, že mu v nemocnici museli sešívat kůži na hlavě.

[chooze:article;value:569229]

​Podobný zásah dostalo Karlsruhe a okolí na jihozápadě Německa. Voda tekla ulicemi a dosahovala půlmetrové výše. V sousedním městečku smetla přílivová vlna automobily, situaci označil mluvčí hasičů za "absolutní chaos". O kus dále blesk zapálil podkroví bytového domu, lidé musejí nocovat v kostele. Voda zaplavila i jednu hasičskou stanici. Řeka Saalbach se vylila z břehů, sousední frekventovaná silnice první třídy se ocitla metr pod vodou.

Stovky zásahů mají na kontě i hasiči v severozápadním okrese Aurich, kde museli evakuovat domov důchodců kvůli padajícím stropním deskám. Senioři skončili ve sportovní hale. Hrozila i evakuace nemocnice, hasičům se však dařilo odčerpávat vodu ze sklepa a zatarasit budovu pytli s pískem, uvedl web ntv.de.

V Bavorsku zase narazil rychlík Eurocity do stromu, který vyvrátila bouře. Nikdo se naštěstí nezranil, 260 cestujících odvezly minibusy. Další strom zastavil příměstský vlak mezi Bonnem a Hennefem, 80 pasažérů muselo pokračovat jiným spojem.

Moravu zasáhly silné bouřky. Voda zaplavila silnice i dálnici (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.