Detaily pohřbu herce Jelínka: Parte odhalilo poslední chvíle jeho života

[chooze:gallery;value:37043]

Parte Rudolfa Jelínka zveřejnila jeho herecká kolegyně Eva Čížkovská. "Poslední rozloučení s naším milovaným Rudlou pro rodinu, přátele a kolegy proběhne při soukromém obřadu," napsala na facebook.

Parte také odhalilo detaily ohledně posledních chvil Jelínkova života. 89letý herec "odešel klidně ve spánku". Není ale tajemstvím, že jeho zdravotní stav se v posledních letech zhoršoval. Trápily ho například problémy s polykáním nebo zápal plic.

Nyní už je také jasné, kdy proběhne poslední rozloučení s legendárním hercem. To se uskuteční v úterý 20. srpna v obřadní síni krematoria v pražském Motole.

[chooze:article;value:569450]

Rudolf Jelínek ztvárnil za svou kariéru desítky rolí. Svou hereckou kariéru odstartoval v roce 1955 filmem Návštěva z oblak. Filmoví diváci si ho mohou pamatovat například z válečného dramatu Most u Remagenu, pohádky Princ a Večernice nebo z filmu Obsluhoval jsem anglického krále.

Po celou kariéru se pravidelně objevoval také v seriálech. Seriálovým divákům se tak vryl do paměti svými rolemi v Třiceti případech majora Zemana, Tajemství proutěného košíku, Bakalářích, Ulici nebo Ordinaci v růžové zahradě.

Zemřel herec Rudolf Jelínek. Hvězdě Ordinace v růžové zahradě bylo 89 let:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.