Youtubeři Jake Paul a Jon Mariánek jsou v Praze. Čekaly na ně tisíce fanoušků

Z Hustopečí u Brna až do Spojených států. Jon Mariánek se vrátil po pěti letech luxusního života v Hollywoodu. Videa začal natáčet už na základní škole, dostala ho až k práci pro slavného americkému youtubera Jakea Paula. Právě s ním do Prahy už v pondělí odpoledne přiletěl.

I přesto, že Mariánek žije v Americe, videa točí hlavně pro české publikum. Svým fanouškům ukazuje americký sen, který zažívá na vlastní kůži. Často se objevuje po boku celebrit a vozí se v luxusních autech. Během posledních let jeho popularita strmě stoupá, podle Forbesu je letos nejlépe placeným českým youtuberem.

[chooze:article;value:568833]

​Jeho kamarád Jake Paul je jedním z nejlépe placených youtuberů světa. Ten se věnuje i profesionálnímu boxu a koncem roku se má utkat s legendárním Mikem Tysonem. Paul je v Praze úplně poprvé. S Mariánkem mají na kontě také řadu kontroverzních výroků a činů.

"U Jona Mariánka celá kariéra začala tak, že on hodně urážel svoje sledující a Čechy. Měl spor se známým českým tvůrcem Mikýřem, který poukázal na jeho hodně zvláštní reklamy, propagace kryptoměn. U toho Jakea Paula je těch věcí docela dost," zhodnotil redaktor webu Antiyoutuber Matěj Čech.

Populární dvojice se rozhodla uspořádat v hlavním městě České republiky speciální akci pro fanoušky. Do Riegrových sadů v Praze dorazily tisíce lidí. Akce začínala v pět hodin odpoledne, oba youtubeři se objevili až kolem sedmé. Dopředu například oznámili, že kdo přinese do sadů nejlepší transparent, dostane auto. Jak dlouho se hvězdy sociálních sítí v Česku zdrží, zatím není jasné.

Jon Mariánek je kontroverzní a sledují ho i děti, říká redaktor:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.