Střelba v Lounech. Senior u koupaliště pálil z nelegálně držené zbraně

Oznámení o střelbě poblíž lounského koupaliště obdrželi policisté minulý týden ve čtvrtek před čtvrtou hodinou odpolední. "Hlídka vyrazila na místo s balistickou ochranou a učinila opatření pro zajištění bezpečnosti v okolí," informoval v úterý dopoledne o události policejní mluvčí Jakub Mareš.

Další výstřel se v Lounech ozval i během prošetřování oznámené události. "Aby policisté zamezili dalším výstřelům a případnému ohrožení obyvatel, rozhodli se k okamžitému zásahu," sdělil Mareš. V bytě zadrželi 75letého muže, který se ke střelbě doznal.

[chooze:article;value:568998]

Hlídka na místě zajistila střelnou zbraň a zjistila, že ji muž vlastnil nelegálně bez zbrojního průkazu. "Od kriminalistů si vyslechl obvinění nejen z trestného činu výtržnictví, ale i přečinu nedovoleného ozbrojování," upozornil mluvčí. Podle informací policie neměl v úmyslu někomu ublížit a zásah se obešel bez zranění.

Na Lounsku jde o druhou podobnou střelbu za poslední dobu. V červnu kriminalisté zadrželi 47letého muže, který střílel z okna v obci Libčeves. I on zbraň držel nelegálně.

Zbraň seniora:

Dva zastřelení sousedé na Sokolovsku. U jednoho policie našla zbraň (16/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.