Šámal: Pracovat v Hell’s Kitchen je pro kuchaře čest. Kašpárek umí být ostrý

Televize Nova bude od 28. srpna vysílat českou verzi nejsledovanější kuchařské show Hell's Kitchen pod vedením Radka Kašpárka. "Jde vlastně o originální formát, který v Čechách bude úplně poprvé a je výjimečný hned z několika důvodů. Jeden z nich je, že jde o reality show z kuchařského prostředí. Jde o restauraci, která v podstatě simuluje reálný provoz," uvedl hlavní režisér Matěj Šámal.

"Soutěžící, kteří tam jsou, tak jsou opravdoví kuchaři. Není to tak, jako to bylo třeba v Masterchefu, že to byly profese typu pilot, obchodník, atd. Jsou to opravdoví profesionálové, kterým o to jde, chtějí být nejlepší. Pracovat pod Radkem Kašparkem je pro ně obrovská čest a příležitost. Touha vyhrát je neuvěřitelná," doplnil.

[chooze:article;value:568237]

Pracovat pod Kašpárkovým vedením ovšem pro kuchaře rozhodně nebude jednoduché. "Je perfekcionista. Miluje svoji práci. Nemá rád, když to někdo odflákne nebo to neudělá přesně tak, jak by si on představoval. Takže oni musí být stoprocentní. V momentě, kdy nejsou, tak je to problém," prozradil Šámal.

Zároveň ale Kašpárek umí ukázat i "lidštější stránku", což jej odlišuje od Gordona Ramseyho, jenž je známý ze světové verze tohoto pořadu. "Není jenom hrozně ostrý, ale umí být i spravedlivý a když se něco povede, tak to umí hezky pochválit," upřesnil Šámal.

[chooze:article;value:568244]

V Hell's Kitchen Česko však nepůjde jen o vaření. Soutěžící spolu budou bydlet i ve vile, takže dojde i k vytváření mezilidských vztahů. "Když skončí výzvu nebo večerní servis, tak se přes chodbu dostanou hned do ubytování, kde pak bydlí. A jsou tam fakt jako zavření celou dobu, což je další rozměr, protože když jste někde zavření třeba tři týdny, tak to na vás začne dost působit," popsal režisér.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.