Nehoda vlaku v Zákupech: Požár soupravy už vyšetřuje policie

V rychlíku z Ústí nad Labem do Liberce cestovalo v pondělí 37 lidí, strojvůdce a průvodčí. V Zákupech na Českolipsku si všimli kouře, který se šířil z podvozku soupravy. Strojvedoucí okamžitě zastavil a začala evakuace. Přivolaní hasiči pak dostali oheň pod kontrolu pomocí dvou proudů vody.

"Na místo bylo vysláno 8 cisteren. Bylo evakuováno 39 osob. Pro cestující byla zřízena náhradní autobusová doprava. Hasební zásah probíhal primárně na podvozkové části, která se rozebírala a postupně ochlazovala," sdělil mluvčí krajských hasičů Radek Hon.

[chooze:article;value:567952]

​Včasný zásah urychlilo i to, že vlak zastavil v blízkosti základny hasičů v Zákupech. Zhruba po dvou hodinách jednotky likvidaci požáru ukončily a místo události si pak převzali vyšetřovatelé. "Pravděpodobně se bude jednat o technickou závadu a škodu odhadl dopravce na dva miliony korun," upřesnil mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

"Kriminalisté prověřují událost jako přečin obecného ohrožení z nedbalosti. A zjišťují, zda za požárem nestojí nedbalost," dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Provoz na trati mezi Děčínem a Libercem byl obnoven krátce před půlnocí, po ukončení vyšetřování a odtažení vadné soupravy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.