Horor v portugalském letovisku. Turistku měli na ulici znásilnit dva muži

Portugalská policie vyšetřuje znásilnění irské turistky v populárním letovisku Albufeira v jihoportugalském regionu Algarve. Asi 50letou ženu měli podle webu Irish Mirror v pondělí po půlnoci přepadnout a sexuálně zneužít dva muži.

Podle deníku Sun policisté turistku po incidentu převezli do nemocnice a následně začali po údajných násilnících pátrat. "Stále to vyšetřujeme. Zatím nedošlo k žádnému zatčení," sdělila v úterý k celému případu mluvčí tamní policie.

[chooze:article;value:563749]

Nejde ale o jediný vážný zločin, který v posledních dnech otřásl prázdninovým letoviskem na jihu Portugalska. Tamní policie vyšetřuje také smrt mladého muže. Ten měl podle webu Portugal Resident zemřít poté, co se minulé pondělí údajně pokusil bránit dvě mladé ženy během násilné hádky v centru města. Osudným se mu měl stát pád, při kterém se udeřil do hlavy.

K dalšímu vážnému incidentu v letovisku pak došlo jen o necelý týden dříve, na konci července, kterému měla předcházet rvačka mezi skupinkami Irů a Nizozemců. Jeden ze zúčastněných původem z Irska měl vytáhnout "ostrou zbraň". Čtyři lidé skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Devatenáctiletého Ira policie obvinila z pokusu o vraždu. 

Těhotenství po znásilnění je rarita, potrat není řešení, říká členka Hnutí Pro život (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.