Chorvatsko ničí extrémní vedra. Nedá se ani vyjít na pláž, stěžuje si Pavel

Pan Pavel z Prahy jezdí s rodinou na dovolenou do Chorvatska už několik let. Letos se ale vrátil zklamaný. I když ho krásy Splitu, kde bývají ubytovaní, stále těší, kvůli velkým vedrům si je téměř neužil.

"Bylo takové vedro, že se skoro nedalo vyjít na sluníčko. Potil jsem se všude, i ve stínu, v noci," postěžoval si redakci TN.cz. "Na pláž jsme tak chodili jen brzy ráno nebo až k večeru. Jinak jsme byli na pokoji. To jsme mohli zůstat doma a chodit na koupák," dodal. 

[chooze:article;value:568317]

​Extrémní horka budou podle meteorologů pokračovat i v dalších dnech. Podle Meteoalarmu má být nejteplejším dnem středa, kdy platí pro celé území červená výstraha před extrémními teplotami. Ty mají dosahovat téměř 40 °C.

Chorvatská meteorologická stanice upozorňuje, že právě ve Splitu mají denní maxima šplhat vysoko nad 30 stupňů Celsia po celý týden. V pátek má být dokonce 37 °C. Podobně je na tom i Záhřeb. Tam se mají 36stupňová vedra projevit v úterý a ve středu. Další dny mají být denní maxima mezi 34 až 35 °C. A vysoké teploty se mají držet vysoko i v Zadaru, kde by mělo být také nejtepleji v úterý a ve středu, a to až 34 °C.

Zda se pan Pavel s rodinou vydají na dovolenou do Chorvatska i příští rok, zatím není jasné ."Rozhodnutí ještě nejsme, ale dcera takhle trávila skoro celé dny na pokoji s mobilem v ruce, což mě dost štvalo. Ale co jsem jí mohl říct, když se ven jít nedalo. Dovolenou si takhle nepředstavuju, tak uvidíme, jak se rozhodneme příští rok," uzavřel. 

Stává se z Polska nové Chorvatsko? Ceny i krásné pláže svádí stále více Čechů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.