Za myš k počítači se bude platit předplatné. Jinak přestane fungovat

O konceptu tzv. "věčné myši" promluvila Faberová v rozhovoru pro portál The Verge. "Představte si, že máte hodinky. Jsou pěkné, nijak zvlášť drahé a nehodláte je nikdy vyhodit. Proč byste tedy vyhazovali myš nebo klávesnici, když má fantastickou kvalitu, je dobře navržená a se softwarem? Je to jedna z věcí, ke které bychom se rádi dostali," uvedla.

Za aktualizaci softwaru na myši by si ale zákazníci museli připlatit. "Dokážu si to představit. Nikdy už se nebudete muset starat o nákup další myši. Prostě byste si předplatili aktualizaci," doplnila Faberová.

[chooze:article;value:561040]

Ne všichni ale s nápadem "věčné myši" souzní. Hlavním argumentem je, že pokud by si lidé aktualizaci nepředplatili, myš by nemusela fungovat správně. Mark Hachman z portálu PC World udává jako příklad podobného produktu tiskárnu společnosti HP, která vytiskla jen určitý počet stran, než si musel za další uživatel zaplatit.

"To, že o tomto Logitech uvažuje, nedává smysl. Je to protizákaznický trend a je potřeba s ním přestat," uvedl Hachman.

[chooze:article;value:554725]

Faberová vnímá, že by tuto případnou novinku mohli lidé vnímat odlišně, jelikož se přeci jen stále jedná o myš k počítači. "Je to tak, ale na druhou stranu je to krásná představa. Uvažujte nad tím jako nad myší posetou diamanty," řekla.

Ředitelka doufá, že nejen koncept "věčné myši", ale i další technické inovace firmy přispějí k dlouhé životnosti produktů. "Jsou lepší, a protože je můžeme v průběhu času dále aktualizovat, snížíme také uhlíkovou stopu na polovinu. Ta část o dlouhé životnosti je opravdu důležitá," uvedla.

V česku přibývá krátkozrakých dětí. Na vině jsou mobily i počítače (06/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.